Mahoutsukai no Yome

Mahoutsukai no Yome

28/03/2019 Off By boris

Въпреки че има способността да вижда неземни същества, Чисе Хатори никога не е считала себе си за човек с късмет. Откакто родителите й я изоставиха на ранна възраст, тя е била в центъра само на трудности, което я кара да се продаде на пазар за роби, само за да си осигури място, което може да нарече вкъщи.

Представени на участниците в търга, като рядка „Беги сънги“ – същества, които имат необичайно висок афинитет към магическите енергии – последната оставаща надежда на Чисе се появява под формата на Елиас Айнсуърт, загадъчен маг, повече животно от човек. Вместо да я държи като роб, той е решил да я направи свой ученик, както и неговата булка.

Чисе не само физически се транспортира до английската провинция, където живее с Елиас, но и се запознава с един свят, където чудесни неща като феи и дракони са нормални. Но тя скоро осъзнава, че в новия й живот има толкова страх, колкото и очудване. И в основата на всичко това лежи въпросът дали тя е паднала в ръцете на нещо много по-тъмно от собствените й вътрешни демони.

Как не мога да се насладя на такова вдъхновяващо произведение на изкуството?! Винаги съм бил голям фен на фантастиката, но това разби всичките ми представи. Мога наистина да съм съпричастен до трудностите на Чисе в нейния живот и в борбата й да преодолея спомените и. Въпреки че Елиас не е дори човек и не разбира човешките емоции, чувствам, че мога да съм съпричастен и с него.

Въпреки, че виждам много хора да не харесват тази манга заради липсата на романтика, аз все още се наслаждавам на връзките, които Чисе е създала с много герои. Особено с Елиас и как те учат един на друг уроците по много различни неща. Имам много високи очаквания за предстоящите глави и имам добри чувства, че няма да съм разочаровам.