Psycho-Pass 2

Psycho-Pass 2

28/03/2019 Off By boris

Година и половина след събитията от оригиналния научно-фантастичен психологически трилър, Акане Цунемори продължава работата си като инспектор, като прилага решенията на системата “Сибил”. Към нея се присъединяват нови правоприлагащи органи и младши инспектор Мика Шимоцуки, млада жена, сляпо и непреклонно лоялна към “Сибил”. Когато Акане размишлява, както за естеството на работата си, така и за легитимността на присъдите на “Сибил”, възниква тревожна нова заплаха.

Тайнствената фигура е открила начин да контролира Коефициента на престъпността – число, съставено от умствени сканирания, което позволява на Сибил да прецени психологическото здраве и да идентифицира потенциални престъпници. Чрез тези средства той е в състояние да убие принудителен изпълнител, оставяйки зад себе си загадъчна улика: “WC?” надраскани в кръв по стените.

Акане и останалата част от дивизия 1 скоро се оказват играещи смъртоносна игра срещу новия си враг, изправени лице в лице със заговор, който заплашва не само авторитета на системата Сибил, но и самата основа на собствените убеждения на Акане.

След като прочетох много от прегледите на “Psycho-Pass 2” по различните сайтове, бях шокиран да видя колко много хора са оценили това аниме толкова ниско само заради омразата и разочарованието, което чувстваха, че очакванията им за това аниме бяха смазани. Честно казано, не мисля, че това аниме заслужава по-малко от средностатистически отзиви, въпреки развитието на подпараграфа и характера. Анимацията и сценария на анимето бяха доста солидни и мисля, че поне трябва да дадем признание за това. Аз също вярвам, че единствената причина, поради която става толкова омраза, е, че “Psycho-Pass” на много хора се замъглява от собствените им емоции. Но мисля че това аниме си заслужава да се гледа от феновете на серията, защото точно като Акане, ако премахнете емоциите си от картината и мислите ясно, рационално, без съмнение ще преминете по-справедливо решение.