Mawaru Penguindrum

Mawaru Penguindrum

24/03/2019 Off By boris

За семейство Такакура съдбата е непрекъснато въртящо се колело, насочено страстно в тяхната посока с равни приливи на радост и скръб, преди да се насочите към следващия желател. Когато родителите си си отиват, братята близнаци Канба и Шума живеят сами с любимата си малка сестра Химари, чието лошо здраве не може да намалее повече.

В деня, в който Химари получи разрешение временно да напусне болницата, братята й я извеждат в аквариума, за да празнуват, където предполагаемата съдба на семейството се ражда с внезапния й крах. Когато обаче Химари е необяснимо съживен от пингвинова шапка от магазина за сувенири на аквариума, ръката на съдбата продължава да тече вярно напред.

С нейното чудодейно възстановяване обаче се стига до разходи: в тялото й има ново образувание, чието условие да държи съдбата си в страх изпраща момчетата на гонене за дива гъска за мистериозния “Барабан на пингвините”. В своето търсене момчетата ще трябва да следват нишките на съдбата, водещи от собственото им шокиращо минало и в живота на други желаещи, които се борят за барабана на пингвините, като всички се надяват да се приберат към избраната от тях съдба.

Сюжетът отнема известно време, за да достигне своята кулминация. Половината от шоуто се изразходва за развитие на героите, лудост, хумор и привидно случайни събития. Първото полувреме е вълнуващо и абсолютното безумие никога не спира. Този бавно развиващ се сюжет обаче е от решаващо значение; героите растат върху вас. И ако имате братя и сестри, тя ще се удари близо до дома. Втората половина, от друга страна, заема тъмен завой и сюжетът се движи много по-бързо тук. Развитието и случайните елементи от първото полувреме са разделени заедно и нищо не се оказва случайно или безполезно. Въпреки това тематичните елементи на шоуто със сигурност са странни.