Nagi no Asu kara

Nagi no Asu kara

13/06/2019 Off By boris

Много отдавна всички хора живееха под морето. Някои хора обаче предпочитаха повърхността и изоставяха постоянният живот под водата. В резултат на това те са били лишени от богопомощната им защита, наречена „Ена“, която им позволява да дишат под водата. С течение на времето разривът между обитателите на морето и на повърхността се разширява, въпреки че все още съществува контакт между двата народа. “Nagi no Asu kara” следва историята на Хикари Сакишима и Манака Мукаидо, заедно с приятелите им от детството им Чисаки Хирадайра и Канаме Исаки, които са принудени да напуснат морето и да посетят училище на повърхността. Там групата среща и Цумугу Кихара, съученик и рибар, който обича морето.

Животът на Хикари и приятелите му непременно ще се промени, тъй като трябва да се справят с дълбоката омраза и дискриминацията между хората на морето и на повърхността, бурите в личния им живот, както и предстоящата буря, която може да доведе до гибел, за всички, които живеят на повърхността.

Когато за първи път видях описанието на “Nagi no Asu kara”, наистина не знаех какво да очаквам. Синопсисът наистина не даваше голяма представа за това какво ще бъде това аниме. Мислейки си, че “Nagi no Asu kara” ще бъде поредната романтична комедия. Започнах да гледам с ниски очаквания. Не знаех, че това, което исках да гледам, ще бъде едно от най-приятните “slice of life” анимета, което съм виждал от дълго време.

Историята не е единственото нещо, върху което “Nagi no Asu kara” се фокусира. Фонът е създаден с такава подробност, че сякаш гледах една художествена галерия. Характерните дизайни също бяха много привлекателни и подробни. Сериозно, изкуството на “Nagi no Asu kara” определено е едно от най-добрите, които съм виждал в аниме индустрията.

“Nagi no Asu kara” не е за всеки. То има бавно темпо в началото и се фокусира върху героите, което е достатъчно, за да изплаши хората, които имат малко търпение и искат незабавни действия. Но за хора, които са достатъчно търпеливи. “Nagi no Asu kara” е аниме, което ще достави прекрасни моменти. Със своята красива атмосфера, великолепни герои и много интересна история. “Nagi no Asu kara” е този скъпоценен камък, който определено трябва да бъде гледан от феновете на романтиката и “slice of life”.