Nijiiro Days

Nijiiro Days

10/01/2019 Off By boris

“Nijiiro Days” следва колоритния живот и романтичните отношения на четирима момчета в гимназията – Нацуки Хашиба, мечтател с илюзии за любов; Томоя Мацунага, нарцистичен плейбой, който има няколко приятелки; Кейчи Катакура, извратен садист, който винаги носи камшик и Цуйоши Наое, отаку, който има приятелка която практикува косплей. Когато приятелката му безцеремонно го изхвърля в навечерието на Коледа, Нацуки изпада в сълзи по средата на улицата и едно момиче в костюм на Дядо Коледа му предлага кърпички и съчуствие. Той веднага се влюбва в това момиче, наиме Анна Кобаякава, която за щастие посещава същото училище като него. Преследването на Анна от Нацуки трябва да бъде просто и спокойно, въпреки това, много за негово учудване, неговите любопитни приятели постоянно се намесват в отношенията му, тъй като се стремят да успеят в собствените си усилия за любов.

Това е доста лека история с комедийни моменти, поръсени тук и там. Това е наистина глътка свеж въздух в края на краищата, всички главни герои са мъже, но тъй като всичките им любовни интереси са женски, няма начин да се приеме, че това е “гранично-яои” аниме. За щастие, тези хетеросексуални взаимоотношения в повечето случаи са правдоподобни. Единственото изключение може да бъде това между Томоя и Мари. Честно казано, в отношенията им чувствах „омраза“, отколкото „любов“, но най-малкото се получи някакво развитие. Наистина ми харесаха връзката на Нацуки и Анна, беше забавно да се наблюдава, как връзката им се развива.

Анимацията, направена от “Production Reed”, не беше нещо много новаторско, но за аниме, което е толкова просто, тя е повече от приемлива. Определено имаше ярки цветове и със заглавие, което се превежда като “Дни на дъгата”, мисля, че се вписва доста добре. Що се отнася до актьорите, гласовите актьори свършиха чудесна работа със съответните им герои. Музиката също беше страхотна. Препоръчвам това аниме на всички фенове на романтичните анимета и всички фенове на “slice of life” типа анимета, мисля че това аниме ще ви хареса.