No.6

No.6

16/10/2018 Off By boris

№6 следва две момчета от противоположните краища на социално-икономическата стълба, когато се опитват да разкрият тайните зад така наречената утопия. Въпреки че има само 35 глави, аз му давам отлична оценка, защото е невероятно добре направено въпреки размера му.

До известна степен №6 е просто още една дистопична история – перфектно общество с тъмни тайни, разочаровани граждани и т.н. – но вътрешните работи на неговата дистопия са уникални и неочаквани. Парцелът му е добре развит и лесен за следене.

Задните личности и личностите са добре изработени и всеки, който е въведен, има роля в историята. Развитието на характера се изпълнява добре. Проблемите, с които се сблъскват героите, както и промените в личността, които са подложени, са правдоподобни и никога не остават необясними.

Аз също трябва да дам реквизит на тази серия, защото съм един от малкото, който съм чел, че не са изключително БЛ, но описват една двойка от един и същи пол като реалистично, колкото и хетеросексуална двойка. (Забележка: No.6 не е yaoi manga, но има и елементи shounen-ai).

 

 

 

 

Връзките между Несуми и Шион не са установени, за да се стимулират феновете на БЛ, тя е там, за да представлява легитимна връзка между два героя – един, който се развива с течение на времето и чрез взаимно разбиране на силните и слабите страни на другия. Няма мъжествен или женски двоичен, нито “съпруг”, нито “съпруга”, наложен на Узуми и Шион. Те са само двама герои, които се влюбват.

Всички посочени по-горе фактори кулминират в поредица, която е трудно да спрете да четете, след като започнете. Бих го препоръчал на всеки, който търси добро действие / приключение / Sci-Fi манга.