Non Non Biyori

Non Non Biyori

05/06/2019 Off By boris

Асахигаока може да изглежда като типична, скучна провинция за повечето. Въпреки това, нито един ден в това село не може да се счита за безцветен, благодарение на петима ученици от различни възрасти, които заемат единствения клас в единственото училище в града. Най-младата ученичка е първокласничката Ренге Мияучи, която има неподправен ум, любопитство и характерната си фраза: “Nyanpasu!” След това има сестрите от Кошигая, състоящи се от тихата девето класничка и по-голяма сестра Сугуру, малката осмокласничка Комари и пакостливата Нацуми. Неотдавнашното пристигане на петокласничката от Токио, Хотаро Ичижоу, която изглежда прекалено развита за възрастта си и по този начин естествено държи атмосфера на зрялост около себе си, завършва тази жива и жизнена група от пет съученици. Въз основа на мангата, написана и илюстрирана от Атто, “Non Non Biyori” е разказ, за не толкова нормалния ежедневен живот на тази група приятели, тъй като те се занимават със собствена марка забавление, веселие и игриво се борят с реалностите на живота в селските райони.

Животът е твърде стресиращ? Разтревожени или притеснени за нещо? Просто седнете пред екрана и си пуснете това аниме и всичките ви притеснения ще се разпаднат – вероятно в рамките на секунди. Всичко – настройка, сюжет, звук, музика, изкуство, хумор – всичко това е перфектно изработено в подсилване на този ефект. Това прави ефектът грандиозен.

Самата история е проста. Тя следва ежедневния живот на четири момичета от различни възрасти, които всички живеят в едно и също селско село и са в един клас в училище. Почти всичко, което се случва, е следването на ежедневния им живот, със събития, които са едновременно реалистични и напълно правдоподобни.

Много бавно аниме, обаче то, изисква от вас да бъдете в правилното настроение, преди да го гледате, но това няма никакво значение, тъй като “Non Non Biyori” ще ви постави в правилното настроение, независимо от предишното ви състояние. В крайна сметка, това е поредица, която да се гледа, обича и да се преживява отново и отново. Всичко е перфектно тонизирано, за да добави към това удоволствие от гледането, колкото е възможно повече и наистина това аниме е чисто удоволствие.