Noragami Aragoto

Noragami Aragoto

30/01/2019 Off By boris

Ято и Юкине най-накрая са оправили отношенията си като бог и Регалия и всеки се е върнал към ежедневието си. Ято си остава незначително и неизвестно божество, което продължава да прави нечетни работни места за пет йени на брой, с надеждата, че един ден ще има милиони поклонници и собствен велик храм. Хийори Ики все още не е привързана към Ято, но тя се радва на живот и се готви да посещава училище. Провеждайки се веднага след първия сезон, “Noragami Aragoto” се впуска в сложното минало между Ято и бога на войната Бишамон. Женският бог държи загадъчно недоволство срещу Ято, което често води до жестоки сблъсъци между тях. Това не помага на най-доверената и обичана Регалия Бишамон, Казума, изглежда да е длъжна на Ято. Когато животът ви е заложен, разкриването на тези мистерии и други може да бъде единственият начин да се коригират грешките от миналото.

Главният герой на анимето Ято е най-любимият ми от всички герои. Не само от “Noragami”, но Ято се превърна в един от любимите ми герои от всички анимета и това е заради хладното му отношение, нечестивото чувство за хумор и това че е сериозен, когато е необходимо. Други герои като Бишамон, Казума, Юукине също са доста привлекателни във собствените си уникални личности. Докато повечето от вас не са съгласни с мен, аз чувствам, че Ики Хиьори също е важен герой, който добавя някаква загадка към историята. Благодарение на своята грижовна и любяща природа, тя също е доста приятна. А фактът, че има почти нулев процент шанс да бъде в отношения с бог, Ято, ни кара да искаме да знаем повече за прогреса на тяхната връзката.

Ако наистина харесвате първия сезон на “Noragami”, то “Noragami Aragoto” несъмнено трябва е за вас! Ако сте като мен, който хареса половината от сезона, а другата половина на сезона беше малко слаба в моите очи, тогава трябва да дадете на втория сезон шамс и без съмнение ще сте доволни от него. И ако не харесвахте първия сезон на “Noragami”, то тогава и този няма да ви хареса, поради приликите между двата и по-добре пропуснете този сезон.