Rakudai Kishi no Cavalry

Rakudai Kishi no Cavalry

30/01/2019 Off By boris

В този свят има малко хора, способни да манипулират душите си, за да формират мощни оръжия. Наречени „Блейзърс“, тези хора учат и се обучават в престижната Академия Хагун, за да станат Магьосници, сред студентите е така нареченият провал Икки Курогане, единственото F-оценено сако. Въпреки това, когато най-лошият ученик в академията вижда Стела Вермилиън, класираласе в А, която също е и принцеса, гола, тя го предизвиква на дуел с тежки залози – губещият става роб на победителя. Няма начин Стела да загуби, нали?

“Rakudai Kishi no Cavalry” следва историята на Икки, когато се опитва да докаже силата си в свят, който вярва, че той е най-слабият, докато придобива нови приятели, мъдрост и опит.

“Rakudai Kishi no Cavalry”е едно от тези анимета, които може да се разглеждат като пренебрегвани, основано на слабото резюме. Да, може би някой моменти не са добре изяснени, но комбинацията между романтиката и бойният турнир е много добра и помага за развитието, а не с разбиване на сценария и хубави герои, които да блестят и да носят анимето през епизодите.

Анимацията и изкуството не са едни от най-добрите за всички времена, но благодарение на палитрата и фона, ъглите и цветовете, които използват за пейзажа и настроението, също бяха хубава посока за анимето. Също и хубав и уловкащ саундтрак, който дава заслуженото допълнение на комбинацията.

В крайна сметка, по мое скромно мнение, “Rakudai Kishi no Cavalry” е надвишил очакванията, които никога не съм мислил, че мога да намеря в този тип аниме. По мое лично мнение, анимето стигна до абсолютния си потенциал и стана едно с действителната си “идентичност” която е само негова. Това стана нещо, което бих препоръчал на всички, ако някой харесват бойни турнири с малко ечи отгоре за да има нещо за този тип фенове. Aко се появи и втори сезон, ще се радвам да гледам продължението на това аниме.