Pandora Hearts

Pandora Hearts

27/03/2019 Off By boris

Напомнящ за счупена кутия за играчки, мистичната “Бездна” е ужасяващо царство, в което се намират чудовищни ​​същества, наречени “Вериги”. Повечето смятат, че това е само приказка, използвана за изплашване на децата, които се държат зле. Оз Весалиус, весел и пакостлив наследник на благородното семейство Весалий, е един такъв индивид – докато на церемонията си за навършване на годината, тайнственият клан Баскервил необяснимо пристига и го осъжда на “Бездна” за грях, който не е извършил , нито знае нищо. Тогава Оз сключва договор с Алиса, уникална “Верига”, която може да поеме човешка форма, в опит да избяга от бездната.

“Pandora Hearts” следва борбата на младото момче да разгадае мистериите зад греха си, “Бездната” и една трагедия отпреди сто години. Скоро Оз и неговите спътници ще се окажат изправени пред баскервилите и призраците от миналото, тъй като той се връща вкъщи в едно пътуване, измъчвано от безмилостно отчаяние.

Искам да започна с това, че тази манга може да не е най-лесната за четене. Сюжетът е като пъзел, отначало виждте голямата картина, но без да се впускаш в детайлите, няма да стигнете до крайния резултат. Трябва да кажа, че това може да е любимата ми част за поредицата, всеки малък детайл е от значение или за основния сюжет или за да се развие някакъв характер и това че всеки път, когато четеш, все повече и повече се развива историята. Всъщност няма време да се отегчиш, защото всичко е в постоянно движение.

Развитието на героите тук е възхитително, тъй като никой не завършва по същия начин, по който те са започнали, те вървят назад и напред в собствените си индивидуални светове. Предпоставката тук е, че няма един единствен начин за действие, а всъщност широк спектър от възможности, при които всеки може да върви със свое собствено темпо и това прави възможно читателите да преживеят емоциите / мисленето, които създадоха характера на героите.