Ranpo Kitan: Game of Laplace

Ranpo Kitan: Game of Laplace

08/03/2019 Off By boris

След още един обикновен ден, ученикът от гимназията Йошио Кобаяши се събужда в класната стая, за да направи ужасяващо откритие: учителят му е осакатен и Йошио държи оръжието, използвано за извършване на престъплението.

Въпреки първоначалния шок, от това да намери на себе си в това затруднение, любознателният и откъснат Йошио не може, да не бъде тайно развълнуван от този опит да го натопят. Неговият приятел Соджи Хашиба се превръща в доброволен съучастник и заедно те са решени да докажат невинността на Йошио. Освен това, Когороу Акечи, гениален детектив от гимназията, е дошъл на мястото на престъплението, за да разследва случая и когато Когороу посреща младия мъж, признат за виновен, между тях избухва интензивен взаимен интерес. Кобаяши иска да влезе в света на Акечи за решаване на престъпления като негов асистент и Акечи е решен да види дали ентусиазираното момче е готово за предизвикателството.

“Ranpo Kitan: Game of Laplace” е сюрреалистична мистерия и страшно аниме, което съдържа брутални и странни престъпления, свободно основани на истории, написани от Ранпо Едогава, който е известен с влиянието си върху японската фикция.

Анимето може да се хареса на определен тип публика. Всеки, който се интересува от напрежение, заплетено от образи, символика и метафори, може да открие, че това аниме е доста привлекателно. Също така ще трябва да призная, че въпреки някои от комедийните стойности, добавени в него, то запазва своята сериозност през почти всеки епизод. Ужасът на мъртвото тялото също е забележителен аспект от първия епизод, който продължава през цялото аниме. Това не е просто символично, но и буквално плашещо, ако бъде възприето, като реалистичен подход. Някои от сюжетните изкривявания на случаите също са ужасни с катастрофални последици, които произлизат от човешките грехове. Освен това, анимето предлага известна представа за различни изследвания като теория на хаоса и алгоритми. Най-малкото, “Ranpo Kitan: Game of Laplace” е добре изработено, когато стане сериозно, а не извън пътя.