Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashic Records / „Акашичните записи на един учител по магия“

Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashic Records / „Акашичните записи на един учител по магия“

19/10/2018 Off By boris

Империята “Алзано” е дом на една от най-известните магически школи в света: Академичната магическа академия на Алзано. Тук амбициозни млади ученици преминават обучение, за да станат компетентни магьосници. Систин Фибел, момиче с благородна кръв и най-добрата и приятелка Румина Тингел учат в Академията, решени да култивират и развият своите магически умения.

Въпреки това, техният свят е хвърлен за един хаос, когато любимият им учител изведнъж се оттегля и загадъчния Глен Радарс го заменя. Неговото мързеливо и безразлично отношение към живота и магията бързо го поставя в противоречие с класа му. Нещо повече, престъпни сили, скрити в стените на империята, започват да стават активни, а Систин, Руми и Глен се озовават в битката между доброто и злото.

„Акашичните записи на един учител по магия“ следва Систин, която е запленена от загадъчния плаващ замък на Небето, Руми, която е преследвана от тревожно минало, и Глен, който може да е повече от това което изглежда на пръв поглед. Макар и напълно различни на повърхността, те са необяснимо свързани от нишката на съдбата.

Според очакванията, анимето вероятно е едно от по-добрите за сезона, когато предприема по-сериозен подход към магията. Разбираемо, това аниме изненадващо се справя с обяснението на магията или поне на ниво, което и дава смисъл. Антагонистите могат да използват магия на ниво, което изглежда заплашително, докато Глен се утвърждава като способен учител с познанията си за магията. Чрез стандартите за разказване на истории, магията също е основна мотивация за Систин, тъй като тя желае да открие тайните на Летящия замък. Така че, ако има някакво положително отношение към това аниме, мога със сигурност да кажа, че магията която категорично се откроява. Въпреки че самата история е доста по-завладяваща. Препоръчвам това аниме на всеки който е запленен от света на магията и иска да се впусне в един свят на мистрии и приключения.