Samurai Flamenco

Samurai Flamenco

28/06/2019 Off By boris

“Един герой никога няма да се предаде, никога да не се скрие, никога да не бъде победен и никога да приеме злото!” Твърдо вярвайки в тези думи, Масайоши Хазама е обсебен от супергероите от детството си. През деня той изкарва прехраната си, като известен модел и през нощта става галантния герой Самурай Фламенко. Въоръжен само с костюма си на супергерой, той се стреми да донесе справедливост в града и се изправя пред всеки, който се опитва да наруши закона – дори бунтовни тийнейджъри и хора, които се носят по улиците.

По-късно героичните лудории на Масайоши привличат вниманието на обществеността, което води до съдбоносно откриване на неговата идентичност от полицай Хиденори Готу. Макар първоначално да казва на Масайоши да напусне престъпната дейност в полицията, Готу се присъединява към него в неговите лудории. Въпреки това, нещата скоро ескалират от предотвратяване на замърсяването и дребните кражби до странни приключения, които включват дори съдбата на света. Заедно със своите новооткрити другари, Масайоши и Готу се впускат в битка със света и самите себе си, за да намерят истинското значение на героя – със или без свръхсили.

“Samurai Flamenco” е странно аниме. Въпреки конвенционалния си вид, то е пълно с обрати. Като цяло, “Samurai Flamenco” се занимава много добре с основните си теми, предимно с темата за героизма. То има симпатични и развити герои с различни черти и личности. То също така коментира общия характер / сюжетни тропове, включващи главни герои и злодеи, както и жанрите на сантай / токусацу. (И не винаги се взима твърде сериозно, докато прави това.)

Трудно е да се намери такова аниме, където наистина не знаете какво да очаквате. Може би поради тази причина това се е получило толкова широко разпространено отрицателно приемане: това е малко странно, но първоначално не е ясно дали се опитва да бъде или не. Мнозина биха казали, че “Samurai Flamenco” не е съвсем сигурен какво иска да бъде. Но сега, когато всичко свърши, мога да кажа, че съм много доволен, че се придържах към него и че авторите имат ясна цел, въпреки че изпълнението на тази визия не е винаги очевидно.