Walkure Romanze

Walkure Romanze

01/07/2019 Off By boris

Провеждащ се в Уинфорд Академията, разположена в стария град, наречен Хеленс Хил, историята е за рицари и спортните турнири между тях. В това училище, учениците се учат как да станат рицари, да яздят коне и да се изявяват правилно. Главният герой е млад мъж на име Такахиро Мизуно, който се е обучавал да стане рицар, но след като претърпя травма, той отпадна от програмата на рицарите и вместо това се присъединява към програмата “begleiter” (асистент). Благодарение на уменията си за боравене с животни и предишен опит като джостър, това го прави желан от рицарите. Няколко красиви момичета в училището искат той да стане техен личен асистент, въпреки че Такахиро винаги отказва техните предложения. Един ден странен инцидент кара приятелката му Мио Кисаски да бъде изправена в двубой, въпреки че всъщност не е рицар. Такахиро се съгласява да стане нейният временен асистент, но това се оказва само началото на тяхното партньорство, когато тя се записва в годишния турнир.

Предсказуемостта на сюжета (за разлика от героите) не би трябвало наистина да се държи срещу анимето. Не можете да проявите интерес към спортна история, аниме или не, без голям турнир. Все пак прогресията на начинаещия се влюбва в спорта -> побеждава няколко дребни опоненти – става победител в турнира и изненадващо се чувства добре, като че ли се опитва да донесе някаква оригиналност или вкус. Отново, това е много формулирано. Анимацията също е на доста добро ниво, като не ни разочарова по никакъв начин от детайлите по главния герой до добре изработените странични герои.

Най-добрата част беше музиката. Не началната и завършителната песен. Но фоновата музика беше много хубава, класни инструментали, подобни на средновековната музика. Това спомогна за изграждането на настроението, че “те са рицари в обучение” много по-добре от всичко друго, което анимето се опита да направи.