Seikaisuru Kado / „Кадо: Правилният отговор“

Seikaisuru Kado / „Кадо: Правилният отговор“

23/10/2018 Off By boris

Хладнокръвният и рационален, Кожироу Шинду е държавен служител и главен посредник с добре заслужена репутация. Докато заминава в командировка, гигантски куб се материализира и неговият самолет се пренася безвредно в мистериозна, неразрушима структура.

Тъй като японските власти се опитват да идентифицират свойствата и произхода на куба, Шинду се сблъсква с извънземното същество, известно като Яха-куи заСунина, което се материализира под формата на човек. Той уверява Шинду, че пътниците не са в опасност и моли за помощ при преговори с човешкия свят.

Извисявайки се от по-висша вселена, известна като „Novo“, Яха-куи заСунина е в състояние да прехвърли информация между вселената на Novo и Шинду чрез куб, наречен „Кадо“. Въпреки, че има тези несравними способности, той не изглежда враждебен. Вместо това той обявява, че е дошъл на този свят с едно единствено намерение: да “развие” човечеството – като започне с Япония.Като цяло си помислих, че „Кадо: Правилният отговор“, както се нарича на запад, беше доста добро аниме, което наистина беше интересно и наистина беше нещо, което наистина ме изненада, защото предизвика много интересни въпроси за света, в който живеем. Не е всеки ден, излиза аниме което включва толкова много реални въпроси и предизвикателства вътре в него и ще ги използва като част от основния си сюжет. Силните моменти, които направиха „Кадо: Правилният отговор“ отлично аниме според мен, бяха неговата интересна тема и фактът, че то използва реални проблеми като част от сюжета си, силна история, която провокира въпроси за настоящия свят, отлични знаци, отлична анимация и озвучение.