Tokyo ESP

Tokyo ESP

29/03/2019 Off By boris

Ринка Урушиба работи на непълен работен ден, като сервитьорка, за да помогне на безработния си баща. По всичко личи, че животът й в Токио е сравнително нормален – но чувството й за нормалност започва да избледнява, когато един ден необяснимо вижда един летящ пингвин. Преследвайки го чак до върха на сградата, тя среща повече изненади, включително летяща златна рибка и друг човек – съученик на име Киутару Азума – който също може да вижда тези странни неща. След като Ринка се отдалечава, когато една златна рибка преминава през нея, тя събужда “еспер” със способността да фазовира тялото си чрез твърда материя. Но нейната новооткрита способност не е единственото странно нещо за нея: когато използва силите си, косата й става бяла. Решавайки неохотно да използва този нов подарък, за да помогне на града, тя става новият герой на Токио, наречен “Бялото момиче”. Заедно с Киутару, който придобива силата на телепортацията, Ринка започва да отстранява злото в града, докато се бори с други еспери, които имат много по-малко благородни намерения.

Анимето е от същия автор, който е написъл “Ga-Rei”, не се изненадвайте, ако видите някои прилики. Писмеността на Хаджиме Сегава съчетава същността на свръхестественото в съвременна обстановка с някаква дълбочина на тъмната граница. Участието на режисьора Шигехито Такаянаги също е донякъде забележимо с завръщането му. Въпреки това, първият епизод по същество пада много концепция. Основният акцент е, че “есперите” се възприемат като чудовища поради потенциала си. Третирани може би като злонамерени части на света, въвеждането показва, че есперите показват своите сили, докато светът е ужасен от техните действия.

“Tokyo ESP” изглежда като едно от тези анимета, който нараства постепенно непоследователно. Това е добре за някой екшън анимета и създава предпоставката си с интерес към развитието. Обаче начинът, по който героите се развиват, попада в дупка с нечувствителна стойност. Въпреки това анимето е едно от солидните средностатистически за сезона и по никакъв начин не отстъпва на другите от същия тип.