Uchuu Patrol Luluco

Uchuu Patrol Luluco

22/12/2018 Off By boris

Животът на необичайно съществуване в Огикубо, междугалактическо място за срещи на хора и извънземни, както и единствената космическа имиграционна зона на Земята, Лулуко е момиче от средното училище, което просто иска да бъде нормално. Една сутрин обаче баща й, който работи в космическия патрул, поглъща лепкава капсула за сън погрешно и замръзва жив!

За да направи нещата по-лоши, Лулуко случайно го разбива, затова бъзо отива в кабинета му за помощ. Там шефът на космическия патрул, над справедливостта, наема Лулуко като работник в организацията за да разследва под прикритие случая, така че институцията може да се справи с престъпността в училището им.

Накарана да прибере костюма за космически патрул и изпратена по пътя си, за да прецени справедливостта, Лулуко се опитва да запази образа на нормално момиче, което не се отличава по никакъв начин. Но тя скоро открива, че с автоматичните системи и присъщата ревностна разумност на костюма на космическия патрул, продължавайки да бъде нормална, ще бъде по-трудно, отколкото си е мислила.

Самoто аниме има доста странен артистичен стил, по-скоро западен, отколкото японски – въпреки че той също комбинира (или преобразува) стиловете на многото анимета, от които взима вдъхновение. С пулсиращсаундтрак от Кеничиро Суейро и по-известния “TeddyLoid” (PantyandStocking OST), музиката продължава с френетичното темпо на анимето и подчертава най-високите и най-ниските стойности. Препоръчвам това аниме на всички, които искат да пробват нещо различно от обичайните анимета и да опитат да се насладят на нещо, по близо до анимациите от детството.