Voynich Hotel

Voynich Hotel

19/07/2019 Off By boris

Добре дошли в хотел Войник, разположен на остров в южната част на Тихия океан. Притежаван от бившия мексикански борец Кандре Умеда, хотелът се поддържа от две мистериозни прислужници, Елена и Белуна, както и от готвачю убиец на име Амелия.

Тайзо Казуки, японски турист, идва да остане в хотела, за да избяга от тъмното си минало. Скоро той открива, че странните обитатели и събитията на острова са още по-необичайни от това, с което е свикнал. Тайзо бързо попада в паяжина от въпроси на острова, сближава се много с жителите на острова и им помага, макар и че често причинява още повече проблеми за себе си. Но когато миналото на Тайзо дойде на острова, за да го преследва, новите му приятели скочиха да му помогнат.

Уникалният стил на изкуството е свеж и изненадващо пасващ на настроението и посоката, в която е цялата мангата. Анатомията и пропорциите не бяха реалистични, но бяха част от стила, така че бяха добре изобразени. Историята и средата не бяха твърде впечатляващи. Нямаше никакви спредове от 2 страници или панели с въздействието, които да се отбележат. Тази манга направи добра основа за разказване на истории и атмосфера.

Мангата положи усилия, за да ме интересуват героите. Всъщност исках да знам какво ще се случи със страничните герои. “Voynich Hotel” свърши добра работа, за да запази дори страничните герои интересни и да ме накара да искам да знам повече за тях. Въпреки, че за главния герой може да се каже, че е скучен, той е имал достатъчно мистерия за него и същност, че да не го мразите.

Всяка глава беше много кратка, може би не повече от 10 страници, но всяка глава имаше въздействие. Всяка глава бавно прибавяше историята. Малко по малко се запознах с героите, техния произход и историята. В основата си тази манга е проста любовна история между главния герой и основното момиче, но мангата ви вкарва в нея по много естествен начин.