Danganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei The Animation

Danganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei The Animation

19/07/2019 Off By boris

“Hope’s Peak Academy” е елитно училище, което приема само най-талантливите ученици. Хората, които успешно се записват, получават свои уникални прякори, които отразяват уменията и чертите им. От петнадесетте кандидати, приети в особената школа през тази година, Макото Наеги е напълно обикновен човек, който е бил приет на чист шанс, със заглавието “Късмет в супер-гимназията”. Наги и съучениците му първоначално са възторжени да бъдат избрани да учат в тази престижна институция, но тези чувства на щастие са краткотрайни. Те скоро се сблъскват с Монокума, директорът и местна мечка, който ги затваря в училището. Надеждите на учениците за бягство и дипломиране зависят от един от тях, който успешно трябва да убиве един от връстниците си, без да бъде открит. Въпреки това, ако убиецът бъде хванат, той или тя ще бъде екзекутиран, а останалите оцелели ще бъдат оставени да продължат гимназията до смъртта, докато остане само един победител.

Основната предпоставка на поредицата е да оцелеят и да избягат от училището. За да направят това, те трябва да извършат перфектното убийство. Те трябва да убият един от техните съученици и да се измъкнат, но това е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Разбира се, това подхранва много напрежение и недоверие между самите ученици за това, на кой може да се вярва. Очевидно е да се подозира всеки и да се играе безопасно, но да не се вярва на никого.

Ако смятате, че предпоставката е усукана обаче, изчакайте докато срещнете директора на поредицата. Името му е Монокума (известен още като Монобеър) е момче, той е човек, който е обвит в мистерия. Като начало той има много саркастична личност. Никой не знае дали това, което казва е вярно или не. Учениците на академията обаче бързо научават по трудния начин, че думите му са сериозни. Всъщност това е доказано от опасните му сили да убие всеки на място. Като характер, пълен с мистерии, Монокума играе ролята на първичен антагонист, тъй като се радва на ситуациите, в които се намират учениците. Лицето му също така изобразява изкривена личност с едната страна, която е сладка, а другата – обезобразена. Освен това той има тенденция да поддържа законите на играта си с абсолютна власт, тъй като е готов да убива други, които нарушават правилата или заплашва самото му съществуване.