Yumekui Merry

Yumekui Merry

03/06/2019 Off By boris

“Yumekui Merry” започва с Юмеджи Фудживара, привидно средностатистически ученик. Но преди десет години Юмеджи придоби способността да вижда мечтаните аури на други хора около себе си. Тази способност позволява на Юмеджи да предскаже какъв тип сънища хората вероятно ще имат следващия. Мечтите на другите може да не са загадка за Юмеджи, но собствените му мечти наскоро го оставиха озадачени. В сън след сън Юмеджи е преследван от армия котки, водена от Джон Доу, който твърди, че се нуждае от тялото на Юмеджи, за да влезе в реалния свят.

Тези странни събития стават по-странни, когато Юмеджи среща Кошмарната Весела, демон-мечта, който иска да се върне в собствения си свят. Използвайки правомощията си, Юмеджи решава да помогне на Мери да се върне у дома. Самото присъствие на Мери в реалния свят означава, че бариерата, разделяща мечтите и реалността, е разбита и не всички мечтани демони възнамеряват да дойдат на Земята мирно …

Казват, че разнообразието е подправката на живота, но ако това е вярно, тогава защо има такава липса в аниме и манга? Част от проблема произтича от факта, че изглежда има определен брой теми, които могат да се считат за „хляб и масло“ на индустрията, но обектът на мечтите е изненадващо не една от тях. Това е повече от малко странно, тъй като източният фолклор е обсипан с истории за мечти и човек трябва да се чуди защо толкова богата и разнообразна тема има тенденция да се игнорира.

Що се отнася до самата анимация, сериалът постига много висок стандарт, особено по време на няколко екшъна, но няма реална последователност в качеството, така че тези високи точки са по-скоро изключение от нормата. Има много сцени, в които нещата биха могли да бъдат поставени по-добре и движенията да са били по-резки, така че е досадно да се установи, че не са положени усилия да се вдигне летвата по никакъв начин.