Играта Transistor / ревю част I-ва

Играта Transistor / ревю част I-ва

04/11/2018 Off By boris

Мъртвец. Оръжие. Рокля, разкъсани и изхвърлени на земята. Един глас, който казва: “Каква нощ, все още си в едно парче, това е всичко, което има значение”. Това и още много мистерии ви очакват в играта “Transitor”.

Играта “Transitor” започва с забележителна увереност и ви хвърля в живота на една певица в нощен клуб на име Ред в най-ниската точка от нейния живот. Няма незабавно обяснение за това коя е тя или какъв е този свят или какво се е случило предишната вечер и цялата тази мистерия прави пътуването ви по-завладяващо. “Transitor” ви кани да се впуснете в него, да се присъедините към пътуването, въпреки че нямате представа къде отивате и кога ще стигнете. Но това възнаграждава вашето доверие с тазу красива и неконвенционална научно-фантастична приказка за човешкото сърце и овладяване на себе си, с чудесно гъвкава бойна система, която съчетава действията в реално време и на свой ред, за да създаде нещо, което ще ви накара да се чувствате уникално.

Докато се движите през „Клаудбанк“, света на “Transitor”, вие се сблъсквате с проявления на „процес”, сила, която привидно избухва, унищожавайки Клаудбанк, докато е в ефект. С помощта на „транзистор” – странното оръжие, което издървате от тялото на един мъртвец, слага начало на играта. „Транзистор” е оръжието, което Ред дърпа зад нея, сякаш е прекалено тежък меч, който тя неможе да използва правилно. Можете да бягате около борбата с враговете си в реално време, но вие сте превъзхождани и просто не сте достатъчно бързи или достатъчно силни, за да ги преодолеете по този начин. За щастие, имате трик в ръкава си, наречен “turn”, който ви позволява да замразявате времето и да измисляте предстоящите си движения и атаки, а след това да ги изпълнявате в бърза последователност.