Battle Princess Madelyn

Battle Princess Madelyn

26/12/2018 Off By boris

Малко игри носят вдъхновението си в ръкава си толкова гордо, колкотo “Battle Princess Madelyn”. От момента, в който погледнете детайлната й пикселна картина и вижте титулярното облечено в Маделин броня, хвърляйки копия в пълзящите немъртви в мрачно блато, веднага ще имате впечатления от класическата серия „Goblins“. Това не е удряне на играта – ако ще вдъхновите за вашия ретро-стил платформинг, можете да го вземете от някои изпитани класики. И когато “Battle Princess Madelyn” е на върха си, тя наистина се чувства като достоен наследник на този тип игри.

Има два режима на игра в “Battle Princess Madelyn: Arcade Mode и Story Mode”. И двата варианта следват една и съща история, но го представят по различен начин. „Arcade Mode“ е кратък диалог и кинематика и дълго време на ожесточени действия, докато „Story Mode“ върви далеч по-задълбочено, с участието на полу-отворен свят, историята има напредък, елементи и тайни, за да разкрие, и NPCs да си взаимодействат. Движението и действията в двата режима са сходни, макар, че и в „Story Mode“, Маделин трябва да намери елементи, необходими за напредъка и да придобие способности. В „Arcade Mode“, тя има необходимите способности от самото начало

„Arcade Mode“ е лесно най-добрата част от „Battle Princess Madelyn“. Това е трудна платформа за действие, която възнаграждава внимателно, замислена игра и включва незабравими среди, сложни платформи и някои наистина готини срещи с гигантски босове. Да, трябва да рестартирате цялото ниво, ако животворната магическа сила на „Fritzy“ пресъхне, но това е част от старите игри. Завършването на ретро изживяването с чудесен саундтрак, който наистина помага на играта да се почувства като забравена реликва. (Можете да го промените на оркестрирана версия, но защо бихте?)

„Story Mode” ви дава задачата да проучите няколко взаимосвързани области, базирани на подобни дизайнерски концепции, които се виждат в „Arcade Mode”, но с много различни оформления. Вашите способности са изключително ограничени в началото, а за да напреднете, трябва да претърсите тези разпръснати райони, за да намерите маршрути, предмети и NPC, които ще ви помогнат в търсенето.

„Battle Princess Madelyn“ изглежда и звучи фантастично, а половината от играта е възхитително духовно завръщане към любимата серия от екшън игри. Жалко е, че другата половина изтегля целия пакет – и проблемите с производителността на Switch като забавяне и забавяне при преминаване през менютата също не помагат. Има най-малко една страхотна игра в пакета „Battle Princess Madelyn“.