Gochuumon wa Usagi Desu ka??

Gochuumon wa Usagi Desu ka??

26/02/2019 Off By boris

С новата година идват нови приключения, особено в “Зайовата къща”! След пристигането си в кафенето, Кокоа Хото е свикнала с новия си живот като сервитьорка, въпреки че “Зайовата къща” не е рая за зайци, който тя първоначално си е представяла. Животът е приятен и тя обича да прекарва времето си както в работата, така и в игра с колежките си Чино Кафуу, сладка ученичка от средно училище с разтегливо зайче за спътник на име Типи и Ризе Тедеза, свинската дъщеря на войник, който е лесно въоръжен за всеки сценарий. Заедно с Чия Уджимацу и Шаро Кирима, които също работят в съседни кафенета в града, екипажът на “Зайовата къща” участва във всякакви луди приключения. По време на тези приключения, момичетата срещат проблемни романисти, съпернически кафенета, тайни съкровища и … алкохолни шоколади?

Както и през предишния сезон, историята на “GochiUsa” е опростена до участието на сладки, бариста момичета правят сладки неща. Епизодите в по-голямата си част са самостоятелни, което означава, че те не са пряко свързани със събитията на тези, които са били пред тях. Все пак, има финал, който е удовлетворяващ и се представя добре. Историята не е толкова уникална, дори с мотива на кафенето и средиземноморската обстановка, но определено нямам проблем с това.

Мисля, че темпото е добре за аниме от този жанр. То дава на героите време да взаимодействат с другите един по един, в малки групи или всички заедно. Вярвам, че тази динамика прави историята по-увлекателна, особено когато има дуо или трио между героите, които не бих очаквал.

Ако ви харесва проста, но ефективна история на сладки момичета, които правят сладки неща, вероятно ще ви хареса “Gochuumon wa Usagi Desu ka ??”. Въпреки, че аз силно препоръчвам да гледате първия сезон предварително, ако все още не сте го направили. Отпуснете се и се насладете на 24 епизода на “moe” в това аниме. За тези от вас, които са видели първия сезон и са любопитни да знаят дали това си струва да се гледа, мога да кажа, че то определено си струва. Историята, изкуството, звукът и героите са прекрасни както винаги.