Koutetsujou no Kabaneri

Koutetsujou no Kabaneri

11/12/2018 Off By boris


Светът е в средата на индустриалната революция, когато ужасни създания се появяват от загадъчен вирус, изтръгвайки плътта на хората, за да задоволят своя безкраен апетит. Единственият начин да убиете тези същества, известни като “Кабане”, е като унищожите сърцата им със стоманено покритие. Въпреки това, ако бъде ухапан от едно от тези чудовища, жертвата е обречена на съдба, по-лоша от смъртта, тъй като падналите отново се изправят, за да се присъединят към редиците на своите противници а именно немъртвите.

Единствено най-укрепените цивилизации са оцелели от тази вълна, каквато е случая с остров Хиномото, където човечеството е създало масивна стена, за да се предпази от безкрайните орди от „Кабане“. Единственият начин да се излезе от тези гигантски крепости е чрез силно бронираните влакове, обслужвани и построени от млади хора като Икома. След като е създал смъртоносно оръжие, което според него лесно ще пробие през сърцата на Кабане, Икома с нетърпение очаква деня, в който ще успее да се бори с новото си изобретение. Той не знае обаче, че шансът му ще дойде много по-рано, отколкото е очаквал …

„Koutetsujou no Kabaneri“ е едно аниме, което е изпълнено със интересна история, която е разказана по много подходящ начин. Някой биха я нарекли клише, но това само показва че не са вникнали истински в нея, за да разберат колко различна е тя от останалите и колко добре е изработена. Визуализациите на анимето също не остават на заден план, като те са изработени прекрасно и са подходящи за стила му. Препоръчвам това аниме на всеки, който иска да се впусне в тази история и да стигне до края, на всеки който му е интересно, кой всъщност е Икома и какъв е истинския произход на „Кабане“.