Seikoku no Dragonar

Seikoku no Dragonar

30/04/2019 Off By boris

Ученето на езда и опитомяване на дракони е лесно за повечето ученици в “Академията на Аскариван Дракон”, с изключение на ученика от първа година Аш Блейк, който е познат от съучениците си като “проблемно дете номер едно”. Аш Блейк е клоуна на училището, защото, въпреки неговата немодно голяма звезда, която го бележи като бъдещ майстор на дракони, той няма какво да покаже за това. Неговият дракон никога не се е появил. Но това е било само досега. Един съдбовен ден драконът на Аш се събужда в пълна слава, но изглежда различен от всеки друг дракон, който някога сте виждал – а именно че е под формата на красиво момиче! Какво по-лошо, Аш скоро открива, че този нов дракон има отношение към излишъка, тъй като тя незабавно го информира, че тя е господар, а той, слугата.

Сюжетът е почти копие на поредицата от леки романи, така че що се отнася до адаптацията, следват сценария много добре. Въпреки това тази история изглежда по-добре разказана с думи, отколкото анимация, като се има предвид, че е пълна с клишетата и е нарязана и поставена в среда която не е за нея. Това е стандартният “магически рицар спасява принцеса” история с “ecchi” посока. Вероятно приятно за тези, които търсят този вид жанр, но не е впечатляващо.

Чувствах, че анимацията и музиката се комплиментират в това аниме. Изкуството беше доста добро и последователно по време на анимето, което е важно. Никакъв звук не се открояваше за мен, но понякога се чувствах, като че ли фонова музика в сцените на битката, засили движенията и страстта на героите.

Героите бяха добри. Нищо повече, нищо по-малко. Между тях нямаше изключителни или много забележителни и оригинални черти, но те бяха добри. Анимето имаше обичайните момичета за едно харем аниме, например: с голям бюст, богата, лоли, тцундере и еротичен учител и т.н. Имаше още няколко героя, но тези бяха в същината му.